Schulanmeldung (Europaschulbereich, Deutsch-Griechisch)

EUROPASCHULBEREICH

Hinweise zur Anmeldung der Schulanfänger zum Schuljahr 2021/2022 – SESB-Zweig Deutsch-Griechisch

Liebe Eltern,

wenn Ihr Kind im Zeitraum vom 1. Oktober 2014 bis 30. September 2015 geboren ist, wird es zum Schuljahr 2021/2022 schulpflichtig.

Ausführliche allgemeine Hinweise rund um das Thema Schulanmeldung finden Sie hier https://www.berlin.de/sen/bildung/schule/bildungswege/grundschule/anmeldung/

Sie möchten für Ihr Kind die Aufnahme in den deutsch-griechischen SESB-Zweig beantragen.

Beachten Sie, dass Sie Ihr Kind zunächst an der für Sie zuständigen Grundschule anmelden müssen. Beantragen Sie dort mit folgendem Formular die Aufnahme an der Athene-Grundschule:

• Antrag an den Schulträger zur Aufnahme eines Kindes in eine andere öffentliche Grund- oder Gemeinschaftsschule – Schul 123 – (08.19)

Anschließend beantragen Sie noch im offiziellen Anmeldezeitraum (28. September bis 09. Oktober 2020) die Aufnahme in die Athene-Grundschule. Vereinbaren Sie hierfür bitte telefonisch einen Termin unter 030 / 8100970.

Bitte bringen Sie folgende Unterlagen vollständig ausgefüllt mit und legen Sie bitte ein Ausweispapier und die Geburtsurkunde Ihres Kindes vor :

• Kopie des Antrags an den Schulträger zur Aufnahme eines Kindes in eine andere öffentliche Grund- oder Gemeinschaftsschule – Schul 123 – (08.19)
  • Antrag auf Aufnahme in die Athene-Grundschule
  • Antrag auf Aufnahme in die Athene-Grundschule (in der griechischen Sprache)
  • Einverständniserklärung zum Besuch der Staatlichen Europaschule Berlin (SESB) – Schul 144 – (06.18) (in der griechischen Sprache)

Die Aufnahme in eine SESB-Klasse ist mit einem besonderen Aufnahmeverfahren verbunden. So ist die Durchführung eines Sprachtests vorgeschrieben. Wir bitten in diesem Zusammenhang um Beachtung der folgenden Informationsblätter:

Hinweise – Anmeldung in Griechische SESB – 2021-2022

Info Flyer– Zuzüge

Αγαπητοί γονείς,

εάν το παιδί σας γεννήθηκε από τις 1. Οκτωβρίου του 2014 έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2015, είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2021/2022.

Αναλυτικές γενικές πληροφορίες για το θέμα της δήλωσης/εγγραφής των παιδιών που θα ξεκινήσουν την Α΄τάξη μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοστελίδα:

Θέλετε να υποβάλλετε αίτηση για το γερμανο-ελληνικό ΚΕΣΒ τμήμα,

πρέπει πρώτα να δηλώσετε το παιδί σας στο σχολείο της περιοχής που ανήκετε δικαιωματικά. Στο σχολείο αυτό υποβάλλετε την αίτηση συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο για να λάβει το παιδί σας θέση στο σχολείο Αθηνά:

• Αίτηση στους σχολικούς φορείς για να πάρει για να πάρει ένα παιδί θέση σε ένα δημόσιο-ή γενικό σχολείο – Schul 123 – (08.19).

Στη συνέχεια υποβάλλετε αίτηση στο σχολείο Αθηνά στο επίσημο χρονικό διάστημα (28 Σεπτεμβριου έως 9 Οκτώβρη) που προβλέπεται για τις εγγραφές. Παρακαλούμε να κλείσετε τηλεφωνικά στο παρακάτω νούμερο 030 / 8100970 ένα ραντεβού.

Παρακαλούμε να φέρετε τα παρακάτω δικαιολογητικά πλήρως συμπληρωμένα και να κρατάτε μαζί σας ,για να τα δείξετε, μία ταυτότητα του παιδιού σας και ένα πιστοποιητικό γέννησης:

• Φωτοτυπία της αίτησης στους σχολικούς φορείς για να πάρει ένα παιδί θέση σε ένα δημόσιο-ή γενικό σχολείο – Schul 123 – (08.19).
  • Αίτηση για να πάρει το παιδί σας θέση στο Σχολείο-Αθηνά.
  • Συγκατάθεση για την παρακολούθηση του Κρατικού Ευρωπαικού Σχολείου (ΚΕΣΒ).

Η εγγραφή σε μία ΚΕΣΒ-τάξη συνοδεύεται με μια ιδιαίτερη διαδικασία εισαγωγής. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διεξαγωγή ενός γλωσσικού τεστ. Σας παρακαλόυμε να διαβάσετε προσεκτικά τα έντυπα με τις σχετικές πληροφορίες.

Οδηγίες για την εγγραφη στο ελληνικό τμήμα ΚΕΣΒ 2021/2022

Πληροφορίες για την εγκατάσταση στο Βερολίνο